Gouden Schoolkantine Schaal voor Life College

21-01-2019 Onderwijs Redactie

Jolanka Philipse overhandigt directeur Rianne de Graaf de schaal; foto: Life College


SCHIEDAM - Lentiz Life College heeft vandaag de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt gekregen. Jolanka Philipse, projectmedewerker van de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum kwam naar Schiedam om de schaal uit te reiken.

Het Life College krijgt de schaal omdat de schoolkantine voor het derde jaar op rij voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en er genoeg gezonde keuze is voor de lunch en voor tussendoortjes. De school draagt positief uit wat gezonde voeding voor haar leerlingen en studenten betekent, zo concludeert het Voedingscentrum. Leerlingen worden op deze manier gestimuleerd om bewust over hun eetkeuzes na te denken.

De vmbo-mbo school besteedt veel aandacht aan gezonde en duurzame voeding en een gezonde levensstijl. In samenwerking met mbo-studenten is een programma opgezet waardoor leerlingen en studenten bewuster worden van hun keuzes in voeding en bewegen. Ook is er in de school een watertappunt. Leerlingen en studenten kunnen daar hun flesjes hygiënisch vullen met schoon drinkwater.Gerelateerd