Girls Day bij Lentiz | LIFE College

11-04-2022 Onderwijs Advertorial


SCHIEDAM - Afgelopen week heeft de Techno Plaza van Lentiz | LIFE College in samenwerking met de gemeente Schiedam een geslaagde Girls Day georganiseerd. Deze dag stond in het teken van de kennismaking met techniek voor meisjes. Vanuit het bedrijfsleven waren ‘Boers en Co’ en ‘VFA Solutions’ aangesloten om de leerlingen te laten zien dat werken in de technieksector niet alleen maar 'vieze handen' oplevert. 

De gehele dag maakten vijfentwintig meiden op verschillende plekken in de regio kennis met techniek. De dag begon in de Techno Plaza waar zij, onder begeleiding van docenten, zelfstandig een propellorwagen aangedreven op elektriciteit in elkaar hebben gezet. Zo bootsten de leerlingen het op kleine schaal maken van een eindproduct na. Bij het daarop volgend bedrijfsbezoek bij Boers en Co zou deze kennis namelijk goed van pas komen. 

Bedrijfsbezoeken in de regio

Lentiz | LIFE College ligt midden in het Schieveste-district. Hetzelfde geldt voor Boers & Co Precision Solutions Group, een groep bedrijven in de hightech-industrie die samenwerken in de engineering en productie van precisiemechanica, precisieplaatwerk en precisiemechatronica. De groep meiden werd ontvangen door Ronald Koot (bestuursvoorzitter) en Ward Bingley (brand- & accountmanager). Tijdens het bezoek maakten de leerlingen kennis met een aantal facetten van deze precisietechnieken en mochten zij zelf een onderdeeltje van een robotkussen in elkaar zetten en hun eigen naamplaatje graveren. Daarnaast kregen zij ook een rondleiding in het bedrijf.
 
Het middagprogramma bestond uit een bezoek bij VFA-Solutions.. Dit bedrijf richt zich op luchtzuiveringstechnieken en het maken van luchtzuiveringsproducten. Eigenaar van het bedrijf, Eliane Khoury, stond de meiden enthousiast op te wachten en liet vol trots haar bedrijf zien. Ze gaf hun de waardevolle boodschap mee dat ieder idee in je hoofd te ontwerpen en te maken is. 

Techno Plaza

Het Techno Plaza is een initiatief van Lentiz | LIFE College. Het onderwijs wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met technisch georiënteerde bedrijven in de regio, de Alliantie voor Techniektalent. In deze leeromgeving kunnen leerlingen en studenten zich oriënteren in de wereld van techniek & technologie. Hier worden zij gestimuleerd om hun technisch talent te ontdekken en vinden er ook bedrijfsbezoeken en buitenschools leren plaats. 

Zo biedt Lentiz | LIFE College een dynamische, steeds vernieuwende en arbeidsmarkt-gestuurde leeromgeving waar jong technisch talent zich kan oriënteren op zijn toekomst in de wereld van techniek en technologie.

Gerelateerd