GGD biedt eindexamenkandidaten Coronasneltest

21-05-2021 Onderwijs Redactie

Sneltesten gaan... sneller dan de gangbare test die op de foto wordt getoond; foto: Paul Meuldijk


ROTTERDAM - Eindexamenkandidaten met die klachten hebben die duiden op Corona, kunnen zich onder meer in Schiedam met voorrang laten testen op Corona. Deze regeling met speciale sneltesten is vandaag ingegaan en blijft tijdens de hele examenperiode van kracht.

De GGD Rotterdam-Rijnmond hoopt met dit aanbod eindexamenleerlingen met klachten ter wille te zijn om snel uitsluitsel te krijgen. Binnen enkele uren ontvangen de scholieren na de test de uitslag. "Bij een negatieve testuitslag kunnen zij nog diezelfde dag naar school om eindexamen te doen", aldus de GGD.

Eindexamenleerlingen kunnen in deze sneltesttraten ook terecht op de vijfde dag van hun quarantaineperiode. "Als deze test negatief is, mogen ze uit quarantaine en kunnen ze deelnemen aan hun eindexamens."

De bijzonder sneltest wordt aangeboden op de GGD-testlocaties in de Fokkerstraat, in Ahoy en op Zestienhoven. Deze snelteststraten zijn geopend van half negen tot vier uur.  Leerlingen kunnen een testafspraak maken via T: 010-443 8031 (keuze 1).Gerelateerd