Feest het begin van - dierbare - herinneringen

21-12-2018 Onderwijs Redactie

Foto's: Mavo Schravenlant

SCHIEDAM - De nieuwbouw van Mavo Schravenlant XL heeft zijn eerste vuurproef doorstaan: gisteren was het eerste grote feest op school. Met niet de minste gasten om de boel op stelten te zetten.

Eind november werd de school, waaraan zo lang (3,5 jaar, inclusief voorbereidingen) is gewerkt, officieel in gebruik genomen. Sinds begin november wordt er les gegeven in de nieuwbouw, tussen Van Hogendorpstraat en Van Haarenlaan. Maar het eerste schoolfeest betekende voor de leerlingen de echte inwijding van hun nieuwe onderkomen.

'Bijna alle 535 leerlingen' waren van de partij om helemaal los te gaan op de muziek van Diaz & Bruno, Bizzey en Broederliefde. "Maar liefst negen kilo aan confetti werd er door de school heen geblazen", meldt de huishoudelijke dienst. "Het gebouw heeft een prachtig glazen dak en dit dak ging er gisteren figuurlijk af."

Zo werd er gefeest op een manier die de geschiedenisboeken in zal gaan en die het begin is van de hopelijk dierbare herinneringen van de leerlingen over vele jaren.


Gerelateerd