Eerste geslaagden voedselopleiding direct aan het werk

12-07-2018 Onderwijs Redactie

De vier geslaagden in het middelpunt: Ilona, Dansy, Tessa en Raoul; foto: Lentiz

SCHIEDAM - Lentiz Life College is er maar wat trots op: de vier geslaagden van de 'Food Innovation Academy' zijn direct na afstuderen zo ongeveer zeker van een baan.

Tijdens de diploma-uitreiking, de eerste in de geschiedenis van de mbo-opleiding, waren vertegenwoordigers aanwezig van bedrijven uit de branche als Friesland Campina, Verstegen en Suikerunie. En ze kwamen niet met lege handen, maar handen verschillende vacatures in de aanbieding. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) was vorige week eveneens aanwezig om de studenten te feliciteren met hun diploma en om hen succes te wensen bij de bedrijven waar zij gaan werken.

De Food Innovation Academy, opgericht in 2015, is een samenwerking tussen bedrijven en opleidingen in de foodsector. Het initiatief is mede genomen omdat er in de voedingsmiddelenindustrie  grote behoefte is aan nieuwe medewerkers. De mbo-studenten krijgen les op het Life College en doen projecten bij de bedrijven. Begin 2019 wordt het nieuwe Technologisch Centrum van de Food Innovation Academy geopend in Vlaardingen. Daar krijgen studenten van de voedingsopleidingen van het Life College praktijklessen in een praktijkhal die vergelijkbaar is met de situatie binnen bedrijven. 

De eerste 4 afgestudeerde studenten, Ilona, Dansy, Tessa en Raoul, kregen op de diploma-uitreiking alle aandacht van vertegenwoordigers van onder andere Friesland Campina,