Drie klassen De Vlinder in quarantaine

18-02-2021 Onderwijs Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - Op een basisschool in Schiedam-Noord zijn drie klassen in quarantaine. Het gaat om twee groepen acht en een kleutergroep.

Afgelopen week bleek uit een test dat een leerling uit één van de groepen 8 van basisschool De Vlinder besmet was met Corona. Hoewel de groep vanaf dinsdag in quarantaine was, bleken later in de week nog meer leerlingen uit deze groep besmet te zijn.

De leerling die als eerste besmet raakte, was op vrijdag 12 februari nog op school. Omdat het protocol voorschrijft dat pas vijf dagen na contact getest kan worden, konden veel ouders hun kind op woensdag 17 februari laten testen. Daaruit resulteerden nog meer positieve testuitslagen. Ook bleek één van de leerlingen die nu positief uit de test kwam op maandag nog op school geweest te zijn. Hierdoor verschuift de termijn van vijf dagen en moeten de leerlingen die op woensdag al getest zijn helaas op zaterdag 20 februari nog een keer getest worden. 

Verder vernamen we dat daarnaast ook een leerling uit de parallelgroep 8 positief uit de Coronatest kwam. Bovendien is er sprake van een besmetting van een kind uit de kleutergroep. Naar verluidt was dit kind echter niet op school, maar was het in de thuissituatie besmet geraakt en niet naar school gegaan. Wij lezen evenwel in een stuk dat de directie aan de ouders heeft gestuurd, dat beide groepen 8 én groep 1/2 in quarantaine zijn. 

Volgens het protocol zijn nu niet alleen de beide groepen 8, alsmede de kleutergroep in quarantaine, maar dienen ook alle broertjes en zusjes van positief geteste leerlingen in quarantaine te zijn. Pas als een  coronatest negatief is, mogen deze kinderen weer uit quarantaine. Kinderen uit deze groepen die niet gaan testen moeten tot 25 februari in quarantaine blijven. Na de voorjaarsvakantie is iedereen weer welkom op school.

Een ouder (naam bij de redactie bekend) liet ons weten ongerust te zijn. “De kinderen willen heel graag naar school en dat is ook goed voor hen, maar een besmetting blijkt dus in een klein hoekje te zitten. Zijn de basisscholen toch niet te vroeg opengegaan? Zo’n besmetting brengt risico’s met zich mee voor een heel gezin en ook voor anderen met wie de kinderen in contact komen. Ook ik heb me inmiddels uit voorzorg laten testen, gelukkig was de uitslag negatief, en ik weet dat ook andere ouders zich uit voorzorg hebben laten testen. Volgende week is het voorjaarsvakantie, hopelijk helpt dat verdere besmettingen tegen te gaan.”Gerelateerd