De Peperklip dicht wegens Coronabesmetting leerkrachten

27-11-2020 Onderwijs Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - Sinds gisteren is basisschool De Peperklip aan de Fahrenheitstraat in oost gesloten wegens Coronabesmetting van acht leerkrachten.

De school zal tot en met aanstaande donderdag gesloten zijn. De Peperklip is een openbare basisschool van stichting Primo. De school telt circa 350 leerlingen. 

Bestuurder van Primo, Peter Jonkers: "Acht leerkrachten zijn positief getest. Dan hou je niet de bezetting over die je nodig hebt om door te draaien als school. Ook dien je - als je het aantal besmettingen binnen de leerkrachten zo ziet toenemen - ook voor de gezondheid van alle andere leerkrachten te waken en vinden wij het daarom dus noodzakelijk de school te sluiten. Om voor rust te zorgen en duidelijkheid te bieden, hebben we er meteen voor gekozen om nu aan te geven dat we een week dicht zijn. Het geeft ons de tijd iedereen te laten testen, voor zover dat nog niet is gebeurd."

De school is dicht, maar er komt overigens wel ander onderwijs voor in de plaats, zo geeft Jonkers aan. "Groepen vijf tot en met acht krijgen online les. De groepen eronder hebben opdrachtboekjes mee naar huis om thuis, met hulp van de ouders, te kunnen werken. We hebben hiermee voor dit moment en in deze situatie de meest handige oplossing gekozen." 

"Een compleet school in Schiedam gesloten in verband met COVID-19. De wettelijke plicht van gemeenten en VNG stopt niet bij de (kwaliteit) van schoolgebouwen maar ook de Wet publieke gezondheid is onderdeel van de wettelijke zorgplicht", zo twittert de Schiedamse docent Zülfikar Güler zojuist op persoonlijke titel (hij is opvolgend raadslid D66 Schiedam en ook vanuit die hoedanigheid heeft hij zich al verschillende malen sterk gemaakt voor het 'gezond maken' van scholen).Gerelateerd