Cultuurparels voor Schiedamse leerlingen

07-06-2018 Onderwijs Redactie

Foto's: Look Boden


SCHIEDAM - Een nieuw aanbod cultuureducatie en natuureducatie werd gisteren gepresenteerd in het Stedelijk Museum Schiedam aan ruim zestig deelnemers, voornamelijk onderwijzers van de Schiedamse scholen.

Er was een presentatieblok en er waren workshops. Nieuw zijn de Cultuurparels: een cultuureducatielijn voor groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in Schiedam. De leerlingen leren door de Cultuurparels de geschiedenis en culturele plekken van de stad kennen. Zo groeien zij in cultureel bewustzijn en krijgen waardering voor de stad waarin zij wonen. De Cultuurparels zijn ontwikkeld door interne cultuurcoördinatoren van de scholen en educatoren van de culturele instellingen uit Schiedam. Via de Cultuurparels maken de leerlingen kennis met: Theater aan de Schie, Bibliotheek Schiedam, Stedelijk Museum Schiedam, Wenneker Cinema, Gemeentearchief, Jenevermuseum, Museummolen, Coöperatiemuseum en Fluisterboot.

Ook op het gebied van natuur- en milieueducatie zijn er projecten te beleven door de leerlingen. Nieuw is dat de coördinatie van de NME-projecten met ingang van het komend schooljaar in handen is van Milieu Dichterbij.

Het totale aanbod is te zien op I: www.parelsvanschiedam.nl.

De middag is georganiseerd door stichting Mooi Werk, in samenwerking met NME Schiedam en gefinancierd door de gemeente Schiedam.

 

Bekijk de foto'sGerelateerd