Bureau Leerplicht wordt Leerrecht

06-11-2019 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Het Regionaal Bureau Leerplicht+ heet vanaf vandaag Leerrecht.

De gemeenten Maasssluis, Vlaardingen en Schiedam hebben het toezicht op de de leerplicht van leerlingen ondergebracht bij het Regionale Bureau Leerplicht+. Om recht te doen aan het feit dat leren ook een recht is, verandert het bureau zijn naam. "De nieuwe naam is onderdeel van een intensieve samenwerking tussen de Waterweggemeenten voor een aansluitende aanpak van kinderen en jongeren van 5 tot 23 jaar", aldus Leerrecht.

Vanaf januari sluit ook het Steunpunt Jongeren zich hierbij aan. Dat houdt zich bezig met het voorkomen van voortijdig schoolverlaten bij jongeren tussen de achttien en 23 jaar.
"Met Leerrecht zijn leerplicht én voortijdig schoolverlaten straks bij elkaar ondergebracht, waardoor er een meer aansluitende aanpak is voor kinderen en jongeren van vijf tot 23 jaar", aldus de organisatie. Die is gevestigd aan de Piersonstraat 31 in Schiedam.

Leerlingen van vijf tot zestien jaar zijn in Nederland leerplichtig. Jongeren tussen de zestien en achttien die nog geen startkwalificatie hebben behaald, zijn kwalificatieplichtig.Gerelateerd