'Nazorg essentieel bij verwerking incident Schravenlant'

03-11-2021 Onderwijs Redactie


SCHIEDAM - Nazorg en de gelegenheid erover te praten is essentieel in de verwerking van het incident dat zich gisteren op Lyceum Schravenlant voordeed.

Dat stelde burgemeester Cor Lamers gisteren tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Hij gaf de volksvertegenwoordigers een korte update van het ‘vervelende incident’, waarbij een leerling ‘uit zijn dak is gegaan, in het bijzijn van zes medeleerlingen en een docent’. 

Volgens Lamers heeft de school adequaat ingegrepen en heeft de politie de jongen ‘vrij rustig kunnen overmeesteren en afvoeren. Het gebeurde heeft volgens de burgemeester ‘grote impact op school’. “Er zijn leerlingen die op de etage onder het lokaal allerlei meubilair hebben zien vliegen, dat geeft veel roering.”

De gemeentelijke crisisorganisatie ondersteunt Schravenlant nu bij de verwerking. “Er is veel communicatie naar ouders en leerlingen.”

Met de bewuste jongeman gaat het volgens Lamers ‘goed’. “Het is een jongen die extra aandacht nodig heeft.” De toetsdag die vandaag op school gepland stond is uitgesteld. Gerelateerd