Zuid-Holland is populair onder autokrakers

09-04-2020 Nieuws Advertorial


SCHIEDAM - Van alle auto-inbraken in Nederland vindt de helft plaats in slechts vijftien gemeenten. Rotterdam staat in dit rijtje zelfs in de top 3. De provincie Zuid-Holland is vooral populair onder autokrakers. Naast maatregelen om auto-inbraak te voorkomen is het ook belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten, zodat je verzekerd bent tegen inbraak als er toch in je auto ingebroken wordt.

Auto-inbraak voorkomen

Elk uur zijn tien autobezitters in Nederland het slachtoffer van auto-inbraak. Om de kans op inbraak te verkleinen kan je een aantal maatregelen treffen. Laat in ieder geval geen waardevolle spullen in je auto achter. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten velen dit. Je risico op inbraak wordt niet alleen groter, als inbrekers waardevolle spullen zien liggen, maar verzekeraars hebben vaak als voorwaarde dat je geen waardevolle spullen in het zicht mag hebben liggen. Er wordt ook niet uitgekeerd als je je auto niet op slot hebt gedaan. Nieuwere auto’s bevatten vaak elektronische apparatuur die je met bluetooth op kan sporen via de telefoon. Schakel dan ook al je bluetooth apparatuur uit om te voorkomen dat inbrekers je apparatuur op deze manier vinden.

Verzeker je goed

Helaas is een auto-inbraak vaak niet te voorkomen en als de dief in je auto wilt komen, dan lukt het hem waarschijnlijk. Is het je dan toch overkomen? Door een aanvullende autoverzekering af te sluiten ben je verzekerd voor auto-inbraak. Als je slachtoffer van auto-inbraak geworden bent, doe dan wel aangifte bij de politie. Als je geen aangiftebewijs hebt, kan de verzekeraar niets voor je doen. Vergeet ook zeker niet aangifte te doen, als je auto in het buitenland gekraakt wordt. Om verzekerd te zijn van vergoeding voor schade door diefstal uit de auto heb je een beperkt casco of een allrisk verzekering nodig. Losse spullen in je auto worden gedekt door je inboedelverzekering en niet door de autoverzekering. Lees hiervoor ook goed de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering door. Schade aan je auto wordt wel gedekt door de autoverzekering. Ook ontvang je een bedrag van de verzekeraar als je auto gestolen wordt en na dertig dagen nog niet teruggevonden is.

Vergelijk autoverzekeringen van verschillende verzekeraars, zowel op voorwaarden als op premie. Bij een onafhankelijke vergelijker kun je verschillende autoverzekeringen heel eenvoudig vergelijken en maak je het afsluiten van je autoverzekering snel en simpel.