Categorieën

Service

ZOS Radio zoekt nieuw onderkomen

ZOS Radio zoekt nieuw onderkomen
Politiek

ZOS Radio zoekt nieuw onderkomen

  • Redactie
  • 01-03-2016
  • Politiek
ZOS Radio zoekt nieuw onderkomen
SCHIEDAM - ZOS Radio, de Schiedamse ziekenomroep, is om zoek naar een nieuw onderkomen. De omroep werkt nu nog vanuit een portocabin op het ziekenhuisterrein, maar dit onderkomen is niet ideaal.

ZOS-voorzitter Rolf Hartlief deed vanavond als inspreker in de raadscommissie een dringende oproep om met hem uit te kijken naar een geschikt pand. Zijn hoop is gericht op een gemeentelijk pand.

ZOS Radio, 57 jaar geleden ontstaan als omroep van en voor het ziekenhuis, vreest nu voor zijn voortbestaan, aldus Hartlief. Afspraken over de portocabin lopen tot september. Werken vanuit de veredelde container blijkt lastig. “Je kunt er geen schroef gebruiken, voor apparatuur of geluidsisolatie.” Bovendien blijkt de studio inbraakgevoelig. “Het inbrekersgilde is recent al twee keer langs geweest.”

Het Franciscus Gasthuis en Vlietland heeft echter al laten weten dat er geen ruimte is voor het gebruik van een ruimte in het Vlietland. Bovendien blijkt het lastig voor ZOS Radio om hierover het gesprek aan te gaan. “Je komt er moeilijk doorheen. Zodra je een aanspreekpunt hebt, vertrekt iemand weer.”

De ziekenomroep, sinds enige jaren op de kabel en ook uitzendend via internet, is op zoek naar een ruimte die zeker voor enkele jaren beschikbaar is. “Daarom willen we niet antikraak.” Het verhuizen en inrichten van de studio is een bewerkelijke en tamelijk kostbare zaak, aldus Hartlief, 'waarvoor we onze geringe reserves willen inzetten'.

ZOS Radio zoekt een ruimte van zestig tot 75 vierkante meter.