Zorgen in Provinciale Staten over Zestienhoven

07-03-2016 Nieuws Redactie

DEN HAAG - De statenfracties van GroenLinks en 50-Plus in Zuid-Holland maken zich zorgen over de plannen van de nieuwe directeur van het vliegveld van Rotterdam. Ron Louwerse, sinds 1 februari opvolger van Roland Wondolleck, wil het aantal vluchten van en naar het vliegveld fors uitbreiden, volgens de statenfracties zelfs verdubbelen.

Louwerse denkt tien bestemmingen toe te kunnen voegen aan de veertig die 'Zestienhoven' nu al bedient. Het aantal reizigers zou daarmee stijgen van 1,7 naar 2,9 miljoen per jaar, het aantal vliegbewegingen van 51.000 naar 64.000, aldus de nieuwe directeur vorige week tegen het Algemeen Dagblad.

GroenLinks en 50-Plus vragen zich af of die uitbreiding wel past bij een zakenvliegveld en vrezen dat als de plannen zouden worden uitgevoerd, dit de leefbaarheid en gezondheid van de inwoners van Zuid-Holland zal aantasten.

De partijen willen aanstaande woensdag tijdens de commissievergadering van het provinciebestuur horen welke actie zij gaat ondernemen om te voorkomen dat de omwonenden de dupe worden van de ambities van Louwerse.


Gerelateerd