Zoektocht Astrid Rousse: vandaag flyeren in Schiedam

28-08-2018 Nieuws Redactie

Een foto uit de oude doos: Roberto met zijn moeder Astrid

Laatste nieuws: Woensdag en donderdag flyert Roberto met anderen in Zaanstad. De flyeractie gisteren in Schiedam is niet doorgegaan.

SCHIEDAM – Roberto Guagliardo komt vandaag naar Schiedam om flyers uit te delen en op te hangen. Hij wil zo graag zijn moeder Astrid Rousse terugvinden en heeft de hoop nog niet opgegeven dat zij mogelijk in Schiedam verkeert. Rousse woonde in Schiedam en heeft er volgens Guagliardo een band mee. Maandelijks kwam zij in de stad, ook al omdat haar moeder hier woont. “Ze wilde altijd nog eens terug naar Schiedam.”

Astrid Rousse (53) woont nu in Koog aan de Zaan. Sinds de nacht van 16 op 17 augustus is zij vermist. Zondag werd tijdens een zoekactie in haar woonplaats, twee straten van haar huis, een paar schoenen gevonden, Nike Air, in haar maat 40. De politie doet nu onderzoek naar de schoenen. “Ze had zo veel schoenen, misschien wel veertig paar, ik weet niet of het haar schoenen waren”, aldus Guagliardo, zelf woonachtig in Spijkenisse.

Hij hoopt dat vandaag of morgen zijn moeder zich meldt, 'hier ben ik', nadat ze enige tijd de rust heeft gezocht en 'ondergedoken zat'. Maar hij vreest dat dat niet zal gebeuren, en dat zijn moeder mogelijk al niet meer leeft. Haar geestelijke gezondheid toonde zich kort voor haar verdwijnen niet goed. “Nadat het jaren goed was gegaan, was er in een paar uur tijd ineens een grote crisis”, aldus haar zoon. Zijn thuiswonende broer zag haar op 16 augustus voor het laatst. “Het was helemaal verkeerd. Laten we zeggen dat ze mentaal niet in orde was.” Om half drie die nacht is moeder Astrid Rousse voor het laatst gezien.

Zij verliet haar huis zonder sleutels, telefoon en bankpasjes. De politie heeft een opsporingsbericht doen uitgaan om naar Rousse uit te kijken. Guagliardo organiseert zoekacties met steun van bekenden. Rousse is 1,67 groot en heeft zeer donker haar. Wat zij ten tijde van haar verdwijning droeg is niet bekend.Gerelateerd