Zichtbepalende terminal gaat dicht

31-01-2018 Nieuws Redactie

Foto: RBT

VLAARDINGEN - Het is de vraag hoe lang de twee karakteristieke brugkranen van RBT het Schiedamse zicht op Vlaardingen blijven bepalen. De overslagterminal gaat sluiten, zo maakte moederbedrijf HES bekend.

Het bericht leidt tot grote onrust onder het personeel. FNV Havens roept morgen uit tot actiedag, niet alleen bij RBT maar ook bij andere overslagbedrijven in Schiedam, Rozenburg en Rotterdam natuurlijk. Om half een 's middags zullen havenwerkers daar het werk tijdelijk neerleggen, uit solidariteit met de vijftien medewerkers van RBT.

Zij dreigen op straat te komen staan nu hen per 1 september ontslag is aangezegd, zonder dat een sociaal plan aanwezig is. Het bedrijf zal per die datum sluiten, aldus havenconcern HES, moeder van Rotterdam Bulk Terminal.

RBT beschikt over twee klassieke kranen met een capaciteit van zestien ton, uitgerust met een roterende trolley. De kranen kennen een overspanning van honderdzestig meter en zijn daarmee geschikt voor boord-boordoverslag. RBT is een zogenaamde multi-purposeterminal, waar onder meer agrarische bulkproducten, biomassa, mineralen en kolen worden overgeslagen. De kranen zijn het eerste wat een Schiedammer vanaf enige hoogte in de stad ziet, als hij over de ingang van de Beneluxtunnel naar Vlaardingen kijkt.Gerelateerd