Zestig jaar gehuwden passend gehuldigd

04-07-2019 Nieuws Redactie

Imca Marina en Han van der Horst in de bloemen gezet door burgemeester Lamers

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft de veertien echtparen die in het eerste deel van 2019 zestig jaar gehuwd zijn op passende wijze gehuldigd. De bruidsparen werden feestelijk onthaald op het oude stadhuis.

Inmiddels is dit een traditie. Tweemaal per jaar vindt het plaats in het oude stadhuis. Het was vanmiddag voor de twintigste keer dat dit feestje gegeven werd en zangeres Imca Marina en historicus Han van der Horst zijn niet weg te denken pilaren die dit evenement dragen. 

Imca Marina is behalve zangeres ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, dus zij weet waarover ze het heeft als ze de bruidsparen zogenaamd opnieuw in de echt verbindt. Vaak is de trouwzaal van het oude stadhuis, waar de feestelijke middag tussen drie en vijf uur 's middags plaatsheeft, ook de plek waar zij elkaar zo'n zestig jaar geleden het ja-woord gaven. In 1959 was dat. Wat gebeurde er in dat jaar allemaal. Han van der Horst frist het collectieve geheugen op verhalende wijze op. 

De echtparen wordt gevraagd om trouwfoto's mee te nemen naar het stadhuis. De vraag die hij hierop inspelend altijd stelt is, waar heeft u uw bruidfoto's laten maken, waarbij hij dan enkele bekende Schiedamse fotowinkels noemt, zoals Van Vuuren aan de Hoogstraat. Leuk was dat het echtpaar Van Vuuren vandaag zelf tot de feestvarkens hoorde.

Burgemeester Lamers eindigde met het uitreiken van bloemen aan spreker Han van der Horst en zangeres Imca Marina, waarna hij gezien het feit dat dit een jubileum-editie was, graag met beiden op de foto ging. Voor alle echtparen was er gezien de jubileumeditie van het evenement een speciaal geschenk, zei gastheer burgemeester Cor Lamers, een tinnen replica van het oude stadhuis met inscriptie.  

Het was warm in het oude stadhuis en voordat aan de borrel werd gegaan, werden er ijsjes geserveerd van IJssalon La Sorpresa van de Hoogstraat. Daarna haalden de echtparen onder het genot van een borrel met elkaar herinneringen op.