Zes verdachten omvangrijk drugsonderzoek blijven langer vastzitten

16-07-2020 Nieuws Redactie

Cocaïne tussen blikken tonijn verstopt (bron foto Openbaar Ministerie Rotterdam)

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Zes verdachten in een omvangrijk drugsonderzoek blijven negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de Rechtbank Rotterdam vandaag besloten.

Dinsdag 30 juni werden zeven verdachten uit Rotterdam en Schiedam aangehouden in een omvangrijk drugsonderzoek. De Douane heeft die dag tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 493 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde van deze partij is ruim 37 miljoen euro. De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met blikken tonijn afkomstig uit Cartagena (Colombia) en bestemd voor een bedrijf in Kempen (Duitsland). Het bedrijf heeft vermoedelijk niets te maken met de smokkel.

De rechter-commissaris besloot vrijdag 3 juli dat zes van hen veertien dagen langer vast bleven zitten. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van grote hoeveelheden cocaïne, omkoping en deelname aan een criminele organisatie. De zevende verdachte is door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld.

Deze zes verdachten blijven negentig dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de Rechtbank Rotterdam vandaag besloten. De verdachten zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld, alleen met hun advocaten.Gerelateerd