Zes Schiedammers valt 'koninklijke' eer te beurt

26-04-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Zes Schiedammers kregen vanmorgen in het Stadhuis aan de Grote Markt een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Drie van hen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Yolande Kleiss, Anke Bodewes en Jacob Wiersma viel deze eer te beurt. Makelaar Anke Bodewes werd onder meer onderscheiden vanwege haar werkzaamheden voor de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Yolande Kleis werd onder meer onderscheiden vanwege haar inzet voor de verbetering van het Beatrixpark via de vriendenstichting van het park. Jacob Wiersma kreeg de versierselen opgespeld vanwege zijn lange staat van dienst in zowel bestuurlijk als in sociaal opzicht. Zo was hij onder meer voorzitter van voetbalvereniging VVK.

De andere drie gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van der Hoeven kreeg de onderscheiding onder meer vanwege zijn inzet voor Verenigingsgebouw Schiedam-Noord. Mevrouw Mucek-Erkens werd onder meer onderscheiden vanwege haar vrijwilligerswerk bij Zorgcentrum Frankeland. Mevrouw Twigt dankte haar benoeming onder meer aan haar vrijwilligerswerk voor Diergaarde Blijdorp.Gerelateerd