Zeekadetten gaan samenwerken met Scheepvaart College

22-11-2021 Nieuws Redactie

Chris van Doorn van ZKKNL en Patrick Randel van Nova College; foto: ZKKNL


SCHIEDAM - Het Nova College Scheepvaart IJmuiden (NCS) en Zeekadetkorps Nederland (ZKK NL) bekrachtigden onlangs hun voorgenomen samenwerking met het tekenen van een driejarige samenwerkingsovereenkomst.

De eerste uitwerking vindt al plaats op zaterdag 29 januari 2022 als de eerste groep kadetten voor een Inspiratiedag het NCS bezoeken. ZKK NL telt momenteel 19 Zeekadetkorpsen met honderden leden verspreid over Nederland, met het Schiedamse korps als een van de oudsten. Allemaal hebben ze zich voor de Inspiratiedag aangemeld. Chris van Doorn, bestuurslid Opleidingen van ZKK NL en oud-lid van het Schiedamse korps: “Opleidingen zijn een belangrijk deel van het programma van onze zeekadetten, dit staat niet voor niets in onze missie. Maar dat de belangstelling voor de Inspiratiedag zo groot zou zijn overtreft onze verwachtingen.”

Voor het Schiedamse korps is zo’n samenwerking niet helemaal nieuw. Er bestaat inmiddels al een goede en hechte samenwerking met het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam, dat eerder dit jaar de kadetten hun opleidingsschip Delfshaven schonk.Gerelateerd