Categorieën

Service

WOZ-waarden Schiedamse huizen op internet

WOZ-waarden Schiedamse huizen op internet
Wonen

WOZ-waarden Schiedamse huizen op internet

  • Redactie
  • 23-10-2016
  • Wonen
WOZ-waarden Schiedamse huizen op internet
SCHIEDAM - De WOz-waarden van alle huizen in Schiedam zijn voortaan voor iedereen in te zien via internet.

Schiedam heeft zich aangesloten bij het WOZ-waardeloket. De Regionale Belasting Groep heeft de afgelopen week deze aansluiting gerealiseerd. De gemeente is verantwoordelijk voor het aanleveren van de WOZ-waarde. De getoonde objectkenmerken, zoals bouwjaar en gebruiksoppervlakte, zijn afkomstig uit de Basisregistraties adressen en gebouwen. Ook voor deze gegevens is de gemeente verantwoordelijk.

Via https://www.wozwaardeloket.nl/# is nu de waarde van alle Schiedamse woningen in te zien. Handig voor mensen op zoek naar een nieuwe woning of bij het invullen van het belastigingformulier.

Op termijn komen in deze landelijke voorziening de WOZ-gegevens van alle woningen in Nederland te staan. De WOZ is te vinden door te zoeken op adres, postcode of door op de plattegrond een woning aan te klikken.


Om te voorkomen dat dit loket wordt overbelast door massaal bezoek, is een drempelmechanisme ingebouwd. Dit betekent dat er een maximum is gesteld aan het aantal woningen dat iemand binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen.