Wordt hitterecord Schiedam gebroken?

24-07-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Vijfendertig wordt het vandaag in Schiedam.

Dat stelt weerman Tom Bruin, op basis van de weersontwikkelingen die hij interpreteert. "In onze stedelijke gebieden bestaat de mogelijkheid dat het ook 37 graden wordt", aldus Bruin. "Dit is dezelfde temperatuur als een jaar geleden." Ook in de laatste week van juli 2018 was het bijzonder heet in Schiedam.

Vanavond blijft het naar verwachting nog lang warm. Uiteindelijk daalt de temperatuur tot 22 graden, net als afgelopen nacht. Verder staat er een zwakke soms matige wind uit oost tot zuidoost.

Bij deze weersomstandigheden is code geel afgegeven door het KNMI, wegens hittestress. "Mensen en dieren moeten vanaf elf tot vier uit de zon blijven en heel veel drinken", aldus Bruin.

Morgen wordt het volgens Bruin 'nog extremer'. "Na een tropische nacht is er veel zon en schiet de temperatuur omhoog tot 38 graden. Als dit in Schiedam gehaald wordt, dan is er weer een record gebroken."

Voor vrijdag rekent Bruin opnieuw op tropisch weer, maar dan is het 34 graden overdag. Er is opnieuw weer veel zon en het blijft onverminderd droog. Zaterdag en zondag kunnen er forse regen en onweersbuien gaan vallen, het is dan minder zonnig en met 25 graden is het minder warm.


Gerelateerd