Wilhelminahaven krijgt natuuroever

28-04-2017 Nieuws Kor Kegel

De Wilhelminahaven wordt nog romantischer...

SCHIEDAM – Het is al een van de mooiste plekjes van Schiedam. Veel wandelaars strijken neer op de bankjes aan de Wilhelminahaven, achter zwembad Zuid. Maar dit voor velen romantische plekje krijgt binnenkort een nog fraaiere aankleding. Het wordt een natuurvriendelijke oever.  

De gemeente Schiedam heeft voor dit project een informatieavond uitgeschreven. Maandag 8 mei vindt van zeven tot negen uur een gespreksavond plaats aan boord van de Spica, het schip van het zeekadetkorps Jacob van Heemskerk. De gemeente wil over het plan in gesprek met de gebruikers en omwonenden van de Wilhelminahaven.

De noordoostelijke oever – het dichts gelegen bij de Westfrankelandsedijk en het voetpad achterlangs zwembad Zuid – wordt een combinatie van natuur, recreatie en fraai uitzicht. Het betreft een samenwerking tussen de gemeente Schiedam en Rijkswaterstaat en het maakt deel uit van het project ‘Rivier als getijdenpark’. Langs de Nieuwe Maas zijn meer plekken aangewezen als potentiële natuuroever. De Vijfsluizerhaven, even verderop vlakbij de Beneluxtunnel, is een van die locaties.
Projectleider is Nathan Edelenbosch.Gerelateerd