Wilhelminahaven honderd jaar: dat wordt gevierd!

06-10-2016 Nieuws Redactie

Wilhelminahaven ook nu al: industrie en ontspanning

SCHIEDAM – Het honderdjarig bestaan van de Wilhelminahaven wordt volgende week 'bescheiden' gevierd. Ook al is de haven 'springlevend'.

De Vrienden van Zwembad-Zuid organiseren het feestje, samen met zwembadexploitant Optisport, de gemeente en Fun Key Events.

In de al langer lopende plannen om de Wilhelmina verder te ontwikkelen, is ook een rol weggelegd voor een verdere ontwikkeling van het zwembad, gelegen aan de haven, tot een nieuw, multifunctioneel sportcentrum. Dat stemt tevreden!

De plannen met de haven en het zwembad worden in het feestprogramma verder uit de doeken gedaan. Met name Bart Heinz, procesmanager in de ontwikkeling, doet een boekje open over de verwachte en verhoopte revitalisatie van de oude dame aan de Nieuwe Waterweg. Ook Albert Bons, voorzitter van de vriendenstichting en historicus Han van der Horst vertellen over heden, verleden en toekomst van de haven en het zwembad.

Op de dag wordt ook een fototentoonstelling over honderd jaar Wilhelminahaven onthuld. Ook wordt in woord en beeld teruggekeken op vijf jaar Vrienden van Zwembad-Zuid. Deze vrienden sprongen in de bres voor het ruim veertigjarige zwembad toen er snode plannen waren om het bad te sluiten.

Verder kent de feestdag een luchtig programma, met een optreden van popkoor Pleasure, muziek van Zahi, spelletjes voor de kinderen, rondvaarten met de zeekadetten en Scouting, die ook hun thuis in de Wilhelminahaven hebben. Er zijn informatiestands en er wordt gezwommen, natuurlijk.

Gerelateerd