Werk op Vlaardingerdijk begonnen

15-04-2017 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - De ombouw van knooppunt Vijfsluizen is gisteravond begonnen. Rond negen uur gingen de verkeerslichten uit en namen verkeersregelaars de organisatie van het verkeer op de Vlaardingerdijk over.

Het verkeer moet dit weekend tijdelijk in beide richtingen over één rijstrook. Tot en met maandag wordt er gewerkt aan de inrichting van tijdelijke rijstroken zodat het verkeer richting Vlaardingen over de oude busbaan en het oude fietspad komt te rijden. Een groot deel van die tijdelijke rijstroken liggen er al, maar er staan nog verkeerslichten en lantaarnpalen op de nieuw ingerichte rijstroken.

Het verkeer richting Schiedam blijft in deze fase op de huidige rijstroken rijden. Aan het middenstuk, voorheen de rijstroken van Schiedam naar Vlaardingen, kan zodoende gewerkt worden.

De (brom)fietsers moeten ook weer gebruik maken van het fietspad aan de zuidzijde. Het fietspad aan de noordzijde, dat nu tussen de rijstroken in zou komen te liggen, is definitief afgesloten en zal verdwijnen.

Dit weekend zijn ook de afritten van de A4 afgesloten, zowel die vanuit de Beneluxtunnel als vanuit knooppunt Kethelplein. Men kan wel de A4 oprijden vanuit Vijfsluizen. De Mr. L.A. Kesperweg vanaf Vlaardingen-Oost richting Vijfsluizen is dit weekend afgesloten voor autoverkeer. Door de werkzaamheden zal met name het autoverkeer dit weekend op vertraging moeten rekenen, aldus het bedrijf Van Gelder, dat de werkzaamheden uitvoert.

Bekijk de foto'sGerelateerd