Werk aan rotonde duurt nog even

24-01-2020 Nieuws Redactie/Vlaardingen24

Foto: Yvonne Mathot


SCHIEDAM – Half januari af, zo was de oorspronkelijke planning, maar het loopt altijd uit en nu geeft de gemeentelijke website eind januari aan. Nog niet zo erg als de Hoekse Lijn gelukkig. We hebben het over de rotonde op de kruising van de Zwanensingel met de Zwaluwenlaan.

Die gaat aardig dicht langs het gebouw van de Kerk van de Nazarener, die er wel een stukje grond voor ingeleverd hebben. In ieder geval moet het er veiliger worden, en doorgaans is dat ook wel het geval ten opzichte van de gewone kruising. Zeker bij deze kruising, waarbij komende vanuit de Zwaluwenlaan vaak twee auto’s naast elkaar stonden die elkaar het zicht naar links en rechts benamen. Een ontwerpfout? In ieder geval blijft het voor een groot deel mensenwerk, dus extra uitkijken, ook bij rotondes!

Het werk aan de rotonde, zo ongeveer het eerste infrastructurele werk in Vlaardingen, gekeken vanuit Schiedam, zorgde elders in Schiedam voor veel oponthoud; verkeer tussen Schiedam-Noord en Vlaardingen had alleen nog de Hargalaan om te gebruiken. Op de rotonde voor het Franciscus Vlietland stond het verkeer bij gelegenheid lang vast.


Gerelateerd