Welke kleur krijgen de muisjes?

05-05-2021 Nieuws Redactie

Foto: Blijdorp


SCHIEDAM – Nu ook eens heel goed nieuws uit Blijdorp. Olifant Bangka beviel vannacht – het bevrijdingsvuur was net ontstoken – van haar kleintje. Of de muisjes roze of blauw moeten zijn, wordt de komende dagen nog duidelijk.

De boreling maakte het wel spannend: hij of zij liet op zich wachten. Blijdorp keek al enkele dagen uit naar de geboorte. Olifanten bevallen in de late avond of nacht, dus de kijkers die via de beelden op de site van de diergaarde de komst van de nieuwkomer wilden volgen, zijn mogelijk wat slaap tekort gekomen.

De kleine is de zestiende olifant die in Blijdorp wordt geboren. Bernhardine had in 1984 de primeur. Bangka beviel nu voor de derde keer: eerder werd zij moeder van Faya (tien jaar geleden) en Sunay (vijf jaar geleden). Sunay verhuisde naar een Franse dierentuin. Bangka is volgens Blijdorp ‘een zorgzame moeder’ en wordt ook bijgestaan door oma Irma. “De Irma-familielijn heeft een hechte sociale structuur”, aldus Blijdorp.

De diergaarde coördineert het Europese fokprogramma en is succesvol geweest met de voortplanting van de Aziatische olifanten.Gerelateerd