Weidelicht, dierenpark Argos en Yets genomineerd voor 'de Anne-Marie'

20-11-2019 Nieuws Kor Kegel

De prijs is genoemd naar Anne-Marie van der Linden, die tevens voorzitter van de jury is

SCHIEDAM – De dagbesteding van boerderij Weidelicht van de Schiedamse Inez Pereira is genomineerd voor de Anne-Marie van der Lindenprijs. De boerderij staat in het grensgebied van Schiedam, Schipluiden en Vlaardingen aan de Oostveenseweg 7.

Argos Zorggroep in Schiedam heeft eveneens een nominatie vanwege het gloednieuwe dierenparkje De Driespan nabij de ingang van verpleeghuis DrieMaasStede. Het werd deze zomer geopend. Medewerkers van Ipse de Bruggen hielpen mee aan de verplaatsing en de bouw van nieuwe opstallen. Zij verzorgen de dieren en houden het dierenpark schoon en netjes.

De derde genomineerde voor ‘de Anne-Marie’ is opnieuw Yets Foundation in Vlaardingen. Deze stichting zet sport in als middel om kwetsbare jongeren in hun ontwikkeling te ondersteunen en te begeleiden naar een positieve rol in de samenleving. Het doel is maatschappelijke uitval van jongeren te voorkomen door ze minimaal twee schooljaren intensief te steunen in hun sociaal-emotionele, cognitieve en gedragsmatige ontwikkeling.  

Jaarlijks is er voor 25.000 euro aan prijzengeld beschikbaar. Deelname was ook nu weer mogelijk voor organisaties in dat deel van Zuid-Holland dat tot het kerngebied van DSW Zorgverzekeraar behoort. Dat zijn de regio’s Nieuwe Waterweg-Noord, het Westland, Delft en het ‘Oostland’ (gemeente Lansingerland).
De prijs is eind 2015 ingesteld door toenmalig bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW Zorgverzekeraar om initiatieven in de zorg- en welzijnssector te ondersteunen. De prijs is genoemd naar Anne-Marie van der Linden, die toen afscheid nam als bestuurder van de Frankelandgroep, actief in Schiedam en Vlaardingen. De Frankelandgroep zelf is uitgesloten van deelname.
De jury onder voorzitterschap van Anne-Marie van der Linden benadrukte ditmaal beslist ook open te staan voor laagdrempelige initiatieven. Er gaat een voorkeur uit naar projecten waar de mensen in hun dagelijkse leven echt iets van merken. Op woensdag 11 december maakt de jury bekend welke genomineerde de prijs gewonnen heeft. Dat gebeurt tijdens een feestelijke prijsuitreiking van half vier tot half zes in molen De Nolet aan de Hoofdstraat in Schiedam.