Categorieën

Service

Wehrmeijer bemiddelaar omroepen

Wehrmeijer bemiddelaar omroepen
Wonen

Wehrmeijer bemiddelaar omroepen

  • Redactie
  • 13-09-2016
  • Wonen
Wehrmeijer bemiddelaar omroepen
SCHIEDAM - Erik Wehrmeijer wordt de bemiddelaar in de slag om te komen tot samenwerking tussen de lokale media Pop Up Tv en Stadsomroep Schiedam.

Om tot een definitief advies aan het Commissariaat voor de Media te komen, zal er op dinsdag 27 september aanstaande waarschijnlijk een extra raadsvergadering worden gehouden.

De bemiddelingspoging tussen de media die het eerder niet eens konden worden over samenwerking, is een initiatief van de Schiedamse gemeenteraad. Raadsbreed lieten de volksvertegenwoordigers vorige week weten niet te kunnen beslissen over de nieuwe zendmachtiging voor de komende jaren. Beide omroepen zijn gegadigde voor deze licentie.
Burgemeester en wethouders hadden geadviseerd Pop Up Tv aan te merken als kandidaat voor de status van lokale omroep. De raadsleden drongen vorige week aan op een onafhankelijk bemiddelaar.

Zowel het college, Pop Up Tv als Stadsomroep Schiedam droegen kandidaten voor de bemiddelaarsrol voor. Het college hakte de knoop door en koos voor iemand 'die kennis heeft van de lokale media en van de stad Schiedam'. Wehrmeijer was vanaf 2003 tot januari dit jaar algemeen directeur van RTV Rijnmond. Hij staat verder te boek als onafhankelijk en is beschikbaar.

Behalve met de vraag hoe te komen tot samenwerking tussen de twee, wordt Wehrmeijer op pad gestuurd met de opdracht overeenkomsten en verschillen tussen beide kandidaten op een rij te zetten.