Categorieën

Service

Webstek Schiedam vernieuwd

Webstek Schiedam vernieuwd
Nieuws

Webstek Schiedam vernieuwd

  • Redactie
  • 01-09-2015
  • Nieuws
Webstek Schiedam vernieuwd

SCHIEDAM - De internetpagina van de gemeente Schiedam is vernieuwd. De stad wil het de gebruikers van de site nog gemakkelijker maken en de dienstverlening aan de inwoners verbeteren.

Een opvallende vernieuwing is de toevoeging van het blok 'Direct naar', waarin bezoekers snel de pagina's vinden die het meest bezocht zijn. Verder maakt de site een slag met actuele en mooie 'Schiedamse' foto's. Nieuw ook het feit dat de laatste foto's van het Instagram-account van de gemeente op de homepage te zien zijn. Op de 'homepage' is in een oogopslag het laatste nieuws te zien en ook wat er op de agenda staat. Verder verschijnen steeds meer pagina's van de site ook in de mobiele versie. Dat kan haast niet anders, omdat veertig procent van de bezoekers de site al bereikt vanaf een telefoon of tablet.

De gemeente denkt met deze vernieuwsslag de site op een dusdanig niveau te hebben gekregen dat het de competitie met andere sites aan kan. Het treedt in de Digitale Steden Competitie in het strijdperk tegen andere gemeenten en dingt serieus mee te dingen naar de titel voor de beste digitale dienstverlening.