"We gaan naar Rio toe!"

• 19-03-2016
HANDBAL - "We gaan naar Rio toe", zingen de speelsters van het Nederlands Dameshandbalteam euforisch na de gewonnen wedstrijd die hen naar de Olympische Spelen in Brazilië brengt. Nederland-Japan: 33-25.

Kelly Dulfer, de Schiedamse in de gelederen van de handbaldames, moest in de eerste helft met een blessure aan haar duim naar de bank. De hele tweede helft speelt zij niet. De lange speelster had het moeilijk tegen de kleine Japansen, stelde ook coach Henk Groener.

Nederland grijpt juist de tweede helft aan om het ticket naar Rio veilig te stellen. Na een achterstand bij rust van 15-16, schakelt Nederland na rust een tandje hoger en wordt het grootste deel van de tweede helft met een voorsprong van vijf, zes gespeeld. Yvette Broch wordt verkozen tot beste speelster van de wedstrijd.

Over 139 dagen mag Nederland starten op de Olympische Spelen. "Dit is waar we zo lang naar toe hebben geleefd", aldus Broch. "Het mooiste wat me ooit is gebeurd", zegt keepster Tess Wester.