Categorieën

Service

Waterbus als alternatief voor Hoekse Lijn

Waterbus als alternatief voor Hoekse Lijn
Politiek

Waterbus als alternatief voor Hoekse Lijn

  • Redactie
  • 16-12-2017
  • Politiek
Waterbus als alternatief voor Hoekse Lijn
SCHIEDAM - De fracties van D66 in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis roepen op om op de kortst mogelijke termijn de Waterbusverbinding door te trekken naar Maassluis.

Volgens de D66-fracties kan dit deels als vervangend vervoer dienen voor de Hoekse Lijn, die nog een jaar op zich laat wachten. ¨Er worden nu teveel reizigers de dupe voor te lange tijd. Laten we voor een alternatief zorgen. We verwachten een frequentere afvaart als Vlaardingen en Maassluis ook worden opgenomen als stoppunten voor de Waterbus¨, aldus fractievoorzitter Marcel Bregman van D66 Schiedam.

Inmiddels heeft de Vlaardingse SP zich daarbij aangesloten. SP-raadslid Arjan Sterenberg roept het college op om de verantwoordelijken, de gemeente Rotterdam en de metropoolregio ter verantwoording te roepen: "De reizigers moeten gecompenseerd worden: meer, comfortabeler, betrouwbaarder en sneller vervangend vervoer. Bijvoorbeeld door de Waterbus-verbinding door te trekken. Ook willen wij de zekerheid dat de meerkosten niet voor rekening van de reizigers komen", aldus Sterenberg.

De trammelant met de Hoekse Lijn zorgt voor veel ergernis in de Waterwegsteden. “We krijgen veel klachten van inwoners over de drukte en lange reistijden in de tijdelijke busverbindingen die overvol zitten". Het is tijd voor een betere en structurele oplossing. De Waterbus is een wens die wij als D66 fracties al jaren uitspreken. Nu is het moment om daar versneld werk van te maken als compensatie voor het nóg verder vertragen van de Hoekse Lijn.”, aldus Koen Kegel, fractievoorzitter van D66 Vlaardingen.

In Schiedam is in mei de eerste stopplaats geopend voor de Waterbus.