Wat zou u doen met 42 miljoen?

07-02-2020 Nieuws Redactie

 
SCHIEDAM -  Wat zou u doen met 42 miljoen? Dat is de leidende vraag waarmee de Schiedamse PvdA stadgenoten vanaf vandaag uitdaagt om stil te staan bij wat zij belangrijk vinden voor hun buurt en stad.

"De gemeente Schiedam ontvangt 42 miljoen euro voor de verkoop van de Eneco-aandelen", zo stelt de fractie op een speciaal ingerichte wedsite (www.42miljoen.nl). "Waar kan dit geld volgens u het beste aan besteed worden?"

De partij wil dat alle inwoners mee kunnen denken. "De PvdA wil dat die 42 miljoen zorgvuldig besteed wordt en ten goede komt aan een mooiere en betere stad voor alle Schiedammers."

Op de site leggen de socialisten ook uit dat zij zich gesteld zagen voor de vraag 'verkopen of houden?' en daar moeilijk een antwoord op vonden. Privatiseren, daar wil de PvdA niet aan meewerken. "De marktwerking is geen middel tegen alle kwalen!" Maar nu een goede opbrengst ontvangen aan een welwillende partij is ook wat waard. De fractie besloot dat het belang van alle Schiedammers het meest gediend is met verkoop. Daarom stemde de partij daarin toe.

Nu verkoop een feit wordt, is de vraag hoe de opbrengst te besteden. "De gemeenteraad heeft opgeroepen niet het tafelzilver te verkwanselen", zo meldt de website. "Zorgvuldig nadenken over hoe we het geld gaan besteden. De gemeenteraad heeft een motie ingediend waarin aan het college richtlijnen over de besteding van de opbrengst meegegeven worden."

De PvdA vindt dit een mooie eerste stap, maar wil graag weten wat al die Schiedammers die geen stem hebben gehad in de besluitvorming vinden. Daarom de intrigerende vraag: wat zou u doen?

"Een duurzaamheidsfonds? Een mooier Stadserf? Meer doen voor kinderen in armoede? Beter groenonderhoud? Het geld opzij zetten om het verlies van de inkomsten van dividend te compenseren? Het zijn ideeën die we al gehoord hebben of die in de motie opgenomen zijn."

Alle ideeën die via de site voor 15 maart worden aangebracht worden op een rijtje gezet en de collega's in de raad en het college aangeboden.


Gerelateerd