Wat zien ik nu? Een cruiseschip!

05-06-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Even denk je dat gisteravond misschien iets té leuk was en je de boel in de bovenkamer nog op orde moet krijgen. Wat zien ik nou? Je rijdt de Gorzen uit, ziet de flats van het Marconiplein en de kranen van Van Uden - en dan nog iets heel groots.. een schip?!

Nou is de Merwehaven natuurlijk een haven en kunnen er grote schepen afmeren, zoals vorig jaar die geweldige driemaster. Maar dit huizenhoge gevaarte - nazoeken leert: vijftien dekken, ruim zeventig meter hoog?

Het is echt: de Britannia van cruisemaatschappij P&O ligt in de Merwehaven. Nog niet eerder was dat het geval, er meerde sowieso nog nooit een cruiseschip af in de haven die gegraven kon worden omdat Schiedam in 1925 een stuk grondgebied aan Rotterdam afstond.

De uitzonderlijke situatie doet zich voor omdat morgen op de cruiseterminal aan de Wilhelminakade de Aida Perla wordt verwacht, zoals op praktisch elke donderdag in het seizoen. P&O wilde vandaag ook graag in Rotterdam aanleggen en werd daarom doorverwezen naar de Merwehaven. De Britannia vertrekt daar morgenavond. De havenautoriteiten laten weten dat er nog geen plannen zijn om vaker cruiseschepen in de Merwehaven te laten afmeren.


PS. Vraag van de redactie: er zijn vast veel mooiere foto's te maken van de Britannia in de Merwehaven dan hieronder getoond - zeker als de zon zich vandaag of morgen nog laat zien. Vanuit de Grensflat, de torens van het Marconiplein of de Maasboulevard/Havendijk... we ontvangen uw foto graag via redactie@schiedam24.nl en zullen een selectie morgen op de site plaatsen. Vermeld even uw naam als u die bij de foto genoemd wil hebben.

Bekijk de foto'sGerelateerd