Wat een vuile teringstreek

09-10-2022 Nieuws Han van der Horst


COLUMN - De wijkagent Dennis Vahstal communiceert het volgende naar de bewoners van de wijk Nieuwland toe: medewerkers van het team Toezicht & Handhaving hebben twee personen aangetroffen die met oude matrassen een plek hadden ingericht om daar te kunnen slapen. Deze medewerkers hebben, aldus nog steeds onze wakkere brigadier Snuf (weten jullie nog waar die vandaan komt, mensen?) de matrassen verwijderd. Hij voegde er een foto bij van de vrachtwagen die speciaal werd ingezet om deze godschuwelijke matrassen af te voeren. Zie verder hier.

Ik zal eens uitleggen wat mensen doen die twee daklozen op een matras zien liggen, ook als zij een uniform dragen en namens ons allen macht uitoefenen. Dan respecteren ze de privacy van deze twee ongelukkigen zonder huis en haard maar wel met een paar oude matrasjes. Dan kijken ze de andere kant op. Dan lopen ze door. Dan beseffen zij dat de overheid van dit welvarende land, wel hun salarissen betaalt maar blijkbaar niet in staat is dakloosheid te voorkomen. Dat zij lopen door een stad met een verschrikkelijke woningnood. Dan denken ze misschien zelfs aan de toekomst, aan de lage lonen en de hoge energielasten. Ze weten: wat gij niet wilt dat u misschien in een kwade toekomst geschiedt, doe dat dan nu een ander niet. Het gaat om de geest van de gemeenteverordening en niet om de letter. 

Zo doen mensen dat. Met dienstkloppers die op de plek van hun hart een holte hebben met een klein kiezelsteentje erin, werkt dat anders. Die gaan  hihahandhaven. Die pakken de matrassen af.  Die laten de daklozen eens lekker op hun neus kijken. Magnie hè, op straat slapen. Ze wisten waar ze aan begonnen.

De gemiddelde Schiedammer zal over dit incident trouwens korter van stof zijn dan ik: wat een vuile teringstreek. Kun je wel tegen mensen die toch al niks hebben. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date