Wachtende ov-reizigers verdienen meer comfort

13-11-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – De RET en de gemeente Rotterdam moeten zorgen voor faciliteiten voor wachtenden op de bus bij station Schiedam.

2019 Wordt het jaar waarin de Hoekse Lijn in gebruik wordt genomen. Maar het is 'nauwelijks te bevatten' dat Schiedammers eerst nog een winter met de bus moeten, aldus John van Sliedregt van D66 zojuist in het begrotingsdebat in de Schiedamse raad. Met de winter op komst willen hij niet dat reizigers met het openbaar vervoer in 'kou, regen en wellicht sneeuw' op de bus moeten wachten.

Hij krijgt voor zijn motie met deze strekking steun van Progressief Schiedam, CDA, AOV, Groen Links, SP en PvdA als mede-ondertekenaars. De indieners stellen ook dat de RET er goed aan doet de gedupeerde reizigers te compenseren. Dat kan bijvoorbeeld met een maand gratis gebruik van de Hoekse Lijn na realisatie. Of tijdens bepaalde activiteiten, aldus Van Sliedregt. Met een dergelijk 'mooi gebaar' zou de RET mogelijk ook reizigers terugwerven die als ov-gebruikers zijn afgehaakt als gevolg van de bouwtrammelant.

Eerder brak Han van der Horst op Schiedam24 een lans voor een dergelijek geste; zie hier.Gerelateerd