Waarom geen Decathlon hartje Schiedam?

08-11-2019 Nieuws Ingezonden


SCHIEDAM - Mari Dingenouts is een man met ideeën. Zo maar genoegen nemen met het niet naar Schiedam komen van Decathlon gaat er bij hem niet in. Daarom zijn volgende bijdrage.

"Come on gemeente wees creatief en bedenk dat plaatsing van zo'n geweldige sportzaak in het hartje van Schiedam mogelijk is. Ga eens na op welke wijze het Monopoletheater als uitgangspunt en de aansluitende panden ervan ingericht/verbouwd kan worden om daarin Decathlon te vestigen. Schiedam als sportstad waardig en nodig. Een tweede creatieve oplossing is om met Jawa Sport op de Westfrankelandsedijk in zee te gaan, als uitbreiding op die sportzaak en die grootschalig te vestigen naast of op het toekomstige multifunctionele sportcentrum aan de Wilhelminahaven, nabij het centrum van Schiedam. Creatief en ruim denken."

Dingenouts stelt de gemeenteraadsleden voor een motie in te dienen om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. Zijn inbreng krijgt op Facebook al veel commentaar: het museum trekt in het Monopole, Decathlon wil geen winkel maar een belevingscentrum waarvoor heel veel ruimte nodig is. Maar ook bijval voor het idee creatief te zijn en naar andere opties om te zien. Waarom geen Decathlon aan de Buitenhaven?!

En tennispark Van Vliet ziet het al helemaal voor zich: een zwembad om te zwemmen, het Volkspark om te freerunnen en andere buitenactiviteiten - een klimwand?! - tennis, skaten, yoga. Voetbal op de Maasboulevard. "Een soort Kralingse Bos maar dan in Schiedam met mega activieiten? Waar ook wandelen gewoon mogelijk blijft en de omgeving niet direct wordt aangetast?", aldus de tennisparkuitbaters. En schaatsen niet te vergeten...


Gerelateerd