Categorieën

Service

Waar is hier de hoofdingang?

Waar is hier de hoofdingang?
Nieuws

Waar is hier de hoofdingang?

  • Redactie
  • 02-10-2016
  • Nieuws
Waar is hier de hoofdingang?

Foto's: FlashphotoNL

SCHIEDAM - Patiënten van koninklijke bloede verdienen een royale behandeling. Toch hield koning Willem-Alexander zich vandaag keurig aan de bezoektijden toen hij op bezoek ging bij zijn moeder, prinses Beatrix. En hij kwam niet met een groots gebaar via de hoofdingang.

Stipt om twee uur kwam hij vliegensvlug in een geblindeerde auto bij het ziekenhuis voorrijden - maar hij nam de 'achteringang' van het Franciscus Vlietland. De leveranciersingang, achter een groot hek, zorgde voor de benodigde privacy. Krek een uur later was hij op weg naar huis.

De gang van zaken leerde veel over hoe het er aan toegaat in het leven van de koning. Veiligheidsmensen denken procedures en gedragingen uit; mensen waarmee de koning - net als de prinses - te maken krijgt, worden 'gescreend'; auto's zijn geblindeerd. Als het even kan, wordt een publieke oploop vermeden.

En de koning en zijn gevolg zijn daar goed in. Op de Spoedeisende Hulp kwamen en gingen patiënten met hun kleine en grote zorgen, het personeel wisselde van dienst, politie-agenten van het bureau aan de overkant idem dito. Niemand had een idee dat de koning in het huis was - of speelde wel zeer goed de vermoorde onschuld. Alles ging zo snel, auto's stonden uit het zicht geparkeerd, alles was doordacht.

Dus het harde bewijs dat het de koning was vanmiddag, ontbreekt. Zeker is dat er op het bezoekuur van het ziekenhuis, waarin prinses Beatrix vandaag bijkomt van de operatie aan haar knie gisteren, twee snelle, zwarte, geblindeerde auto's (een Tesla en een Audi), met kentekens beginnend op KH, op een geoliede manier tot achter een hek van het ziekenhuis rijden, een uur blijven staan en even snel als ze kwamen, weer verdwijnen. Dat zal geen Schiedamse vader met een voetballende zoon of dochter en een gat in het koppetje op zoek naar de Eerste Hulp zijn geweest...

Zie ook het artikel van gisteren.