Vrachtwagenchauffeur beroofd in Spaanse Polder

16-08-2017 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam zoekt getuigen van een overval op een vrachtwagenchauffeur vorige week maandag.

Een paar dagen daarvoor, in de nacht van 3 op 4 augustus, kwam de chauffeur aan in Rotterdam en parkeerde zijn combinatie op de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder. Hij bleef daar een paar dagen staan, omdat hij pas na het weekend kon lossen. In de nacht van zondag op maandag klopten twee mannen rond een uur aan bij de cabine. Het slachtoffer dacht met goed volk te maken te hebben en opende de deur, waarna de mannen binnenstapten. De chauffeur kreeg de opdracht te gaan rijden, maar moest na een paar minuten bij een benzinepomp in de buurt stoppen en uitstappen.

Eenmaal buiten werd hij geschopt en geslagen en van zijn geld en telefoon beroofd. Na de overval gingen de mannen ervandoor en lieten de chauffeur achter met een scheurtje in zijn arm en schaafwonden. Ook bleek zijn arm uit de kom te zijn.

Het signalement van de mannen: een dader was lichtgetint, ongeveer één meter tachtig lang, droeg een blauw vest met capuchon en had kort, zwart haar; hij sprak Turks. De andere man was blank, had een baard met een sik. Ook hij was ééntachtig lang en hij had een stevig postuur. Deze man droeg een skinny trainingsbroek met sportschoenen.

Wie getuige van de overval is geweest of de daders heeft gezien wordt gevraagd contact met de politie te leggen.Gerelateerd