Vliegveld moeilijker bereikbaar door druk verkeer

24-01-2022 Nieuws Redactie

Om te voorkomen dat luchtvaartcrew en passagiers te laat komen voor hun vlucht geldt een adviesroute richting de luchthaven; foto: RTHA


REGIO – Het vliegveld in Rotterdam is momenteel wat moeilijker bereikbaar.

Op de wegen rond de luchthaven is het druk met verkeer op weg naar de XL-teststraat van de GGD Rotterdam-Rijnmond. De teststraat bevindt zich op een van de parkeerterreinen op het vliegveldterrein. Om te voorkomen dat luchtvaartcrew en passagiers te laat komen voor hun vlucht geldt een adviesroute richting de luchthaven.

De luchthaven adviseert nu een adviesroute te rijden voor crew van vliegtuigen en passagiers. Mensen die gebruik maken van de teststraat rijden dan een andere route. Kom je vanaf de A13, sla dan direct af richting Vliegveldweg en sla daarna af naar Rotterdam Airportbaan. Voor mensen die zich willen laten testen geldt een andere route. Rij na de A13 rechtdoor via de Doenkade en sla af naar Meijersplein en zo naar de Fairoaksbaan te rijden. De teststraat is dan na ongeveer drie minuten rijden te zien. Daar kunnen mensen ook dichtbij parkeren.

De Rotterdamse luchthaven hoopt hiermee te voorkomen dat crew en passagiers te laat komen voor hun vlucht.