Vlaardingse raad eensgezind over genoegdoening Hoekse Lijn-vertraging

07-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De complete Vlaardingse raad wil dat de inwoners van de steden langs de Hoekse Lijn (Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland) twee weken gratis mogen reizen op de metroverbinding, als die eenmaal in gebruik is genomen.

Dit moet gelden als compensatie voor de overlast die zij hebben ondervonden van de langdurige vertraging van de ombouw van spoor- naar metroverbinding. De twee weken zouden tot een jaar na opening geldig moeten zijn.

De raadsleden vinden dat de inwoners van genoemde steden hard zijn getroffen in reistijd en comfort door het langdurig uit de dienst zijn van de Hoekse Lijn. "Nu bestaat er een zeer geringe compensatieregeling, waarbij iemand die een los vervoersbewijs koopt, direct korting krijgt en een abonnementhouder (de trouwste klant) een omslachtig declaratieformulier moet invullen en binnen tien dagen zijn of haar compensatie dient aan te vragen. Helaas is gebleken dat deze regeling niet bij alle trouwe klanten bekend is'', aldus de Vlaardingse raad.

De partijen roepen wethouder Bart Bikkers op tijdens het eerstvolgende overleg te pleiten voor een duidelijke en goede compensatieregeling. Naast veertien dagen vrij reizen voor iedere inwoner, zien zij voor abonnementshouders twintig procent korting op het eerstvolgende abonnement als een billijke en nodige compensatie. Ook moet de RET de Hoekse Lijn gratis openstellen tijdens de grote stadsevenementen van Schiedam, Maassluis, Vlaardingen en Hoek van Holland.

Mocht de Hoekse Lijn later dan op 1 maart gaan rijden, dan verwachten de raadsleden twee dagen extra vrij reizen voor iedere maand extra uitstel van de opening.


Gerelateerd