Vijftien maanden na brandmerken dochter

05-08-2019 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Mujdat S.is veroordeeld tot vijftien maanden cel vanwege 'ernstige mishandeling' van haar dochter van zes in 2017.

Dit meldt het AD. De vrouw  bekende onder meer het meisje te hebben gebrandmerkt met een gloeiend hete vork. Een juffrouw op haar Schiedamse basisschool onderkende wat er was gebeurd. Het gezin woonde toentertijd in Schiedam.

Volgens de vrouw deed ze dat omdat 'de duivel in haar hoofd zat'. Die stem zou haar hebben aangezet het kind te straffen als zij niet luisterde. Het meisje werd door haar regelmatig geslagen en ook liet S. haar dochter afwasmiddel drinken en heet water over haar heen lopen. Het meisje houdt naar verwachting blijvende littekens over aan het brandmerken.

De verdachte had ter verdediging in de rechtszaak gemeld dat zij 'na een religieuze behandeling in haar geboorteland Nigeria' weer gezond is. Ze wil weer voor haar kinderen zorgen. Het gebrandmerkte meisje en haar zus werden eerder in een pleeggezin geplaatst. Vooralsnog wil justitie die situatie niet veranderen.

Tegen de vrouw was twintig maanden gevangenisstraf geëist.Gerelateerd