Vijftien maanden geëist tegen kleedkamerdief

01-06-2016 Nieuws Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM – Hij sloeg toe bij Excelsior'20 en Hermes-DVS. Ook andere voetbalclubs in regio als Victoria in Vlaardingen en VOC in Rotterdam kregen bezoek van de 28-jarige Fatos P. De officier van Justitie eiste gisteren vijftien maanden cel tegen hem.

Sharely M. was echtgenote van P. toen zij gezamenlijk in Barendrecht werden vastgelegd op camerabeelden op het terrein van de plaatselijke voetbalclub. De beelden werden wereldkundig gemaakt en M. werd herkend. Zij zegt niet te hebben geweten dat haar man op strooptocht ging. Tegen haar is een voorwaardelijke boete van 750 euro geëist.

Om aangiftes van de diefstallen te krijgen, deed de politie in maart, kort na de arrestatie van de verdachten, een oproep aan gedupeerden om zich te melden. Tijdens een huiszoeking trof de politie de sleutels en autopapieren aan van een gestolen voertuig. De auto werd teruggevonden in België.

P. ging tussen oktober 2015 en februari 2016 met name tijdens avondtrainingen de clubs af. In kleedkamers nam hij sporttassen mee. De buit bedroeg kleding, portemonnees en pinpassen. P. is eerder veroordeeld voor diefstal en liep nog in twee proeftijden van eerdere veroordelingen.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.


Gerelateerd