Vier jaar geëist tegen wapenhandelaarster

28-09-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM – Tegen de Schiedamse die wordt verdacht van wapenhandel via Snapchat en Whats App, is gisteren door justitie vier jaar gevangenisstraf geëist.

De 25-jarige vrouw zou ook cocaïne en MDMA hebben verkocht. De politie was anoniem getipt dat  de vrouw een wapen in huis had. Dat werd niet gevonden, maar op haar telefoon zagen agenten vele tientallen foto's in chats. Ze onderhandelde over prijzen en bood geïnteresseerden aan om de wapens uit te testen. Volgens het Openbaar Ministerie is het echter niet duidelijk of ze daadwerkelijk ooit een wapen heeft verkocht.

De officier van justitie sprak op zitting van handel met een behoorlijke intensiteit: “De hoeveelheid foto’s die zijn aangetroffen op de telefoon van de verdachte bewijst – samen met de inhoud van de gesprekken - dat er hier sprake is van handel.” Naast de diverse foto’s werd er door de politie ook een filmpje gevonden waarop te zien is dat er een onbekend persoon met een wapen met geluidsdemper uit een auto schiet. De officier van justitie gaf aan geschokt te zijn door dit gegeven ‘dat er op klaarlichte dag met een wapen lukraak uit een auto wordt geschoten is ongelooflijk’.

Naast de foto’s van wapens werden er bij de doorzoeking ook verschillende drugs aangetroffen. “Gezien de hoeveelheid van de drugs, bijna een halve kilo, ga ik er niet van uit dat mevrouw dat in huis had voor eigen gebruik. Dus ook hier is er naar de mening van het Openbaar Ministerie sprake van handel”, aldus de officier.

Zie ook dit artikel.


Gerelateerd