Vervangend busvervoer blijft nog poosje na heropening Hoekse Lijn

30-12-2018 Nieuws Kor Kegel

Adriaan Visser laat komende maand weten welke wensen van de reizigers worden gehonoreerd

SCHIEDAM – De RET heeft ernstig in overweging om het plaatsvervangend busvervoer nog een tijdje te handhaven, ook als komend voorjaar de Hoekse Lijn als metrolijn wordt geopend. Tijdens de ombouw van trein naar metro zijn tussen Schiedam en Hoek van Holland bussen ingezet, ook nadat de werkzaamheden veel meer tijd in beslag namen dan was voorzien. Nu de opening van de Hoekse Lijn nadert, wil de RET geen risico’s nemen. In de opstartfase blijven de plaatsvervangende bussen nog een poosje rijden. De RET wil die mogelijkheid bespreken met de drie Waterweggemeenten en de Rotterdamse projectorganisatie.  

De Rotterdamse verkeerswethouder Adriaan Visser meldt in een rondschrijven dat de RET meer suggesties van reizigers heeft gekregen om passagiers terug te winnen voor de Hoekse Lijn. Bijvoorbeeld gratis reizen in de beginperiode, of gratis verstrekking van kaartjes voor evenementen. Ook een introductieaanbod met korting op de eerste ritten. De kans is namelijk aanwezig dat vroegere passagiers, die na de uitval van de Hoekse Lijn weer de auto namen, hier weer zo aan gewend zijn dat ze de auto blijven verkiezen boven het openbaar vervoer.  

De RET werkt komende weken uit welke suggesties en ideeën van de reizigers overgenomen kunnen worden, praktisch en financieel, en in de loop van de maand januari zal wethouder Visser de betrokken gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam nader informeren.  

Eerder in december drong het Schiedamse gemeentebestuur er bij de RET op aan om automobilisten straks terug te winnen voor de Hoekse Lijn, bijvoorbeeld door ze een periode van vrij reizen aan te bieden. 
Het zou een van de maatregelen kunnen zijn.