Vermoorde scholier had afspraak bij politie

19-12-2018 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - Het meisje van zestien dat gisteren op haar school in Rotterdam-West werd doodgeschoten, had een afspraak bij de politie om te praten over de stalking door haar vermoedelijke moordenaar.

De afspraak bij de politie stond om twee uur; drie kwartier eerder vond Humeyra Ergincanli de dood.

De 31-jarige verdachte was al een bekende van de politie. In het verleden is de Rotterdammer meerdere malen veroordeeld voor verschillende geweldsdelicten tegen verschillende personen. In augustus 2018 heeft hij voor het laatst voor de rechter gestaan, wegens bedreiging en mishandeling van Humeyra Ergincanli. Aan hem is toen door de rechter een voorwaardelijke en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, met als een van de voorwaarden een contactverbod. De verdachte is in die zaak in hoger beroep gegaan. Het toezicht door de reclassering en het contactverbod zijn evenwel na de uitspraak onmiddellijk ingegaan.

Vorige week deed de zestienjarige scholier opnieuw aangifte van stalking tegen hem. Naar aanleiding van deze aangifte is er opnieuw een opsporingsonderzoek gestart. In dat kader stond de afspraak voor gisteren gepland.

De politie probeert nu de preciese toedracht van de moord op een rijtje te krijgen. Het slachtoffer liep gisteren op de Essenburgstraat. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen blijkt dat er rond kwart over een een auto de straat in reed. De verdachte stapte uit de auto en liep op het meisje af. Het slachtoffer rende weg maar kwam niet verder dan de fietsenstalling van het Design College, waar ze werd neergeschoten. Reanimatie door personeel van de school en de hulpdiensten mocht niet meer baten.

De politie wil in contact komen met mensen die de verdachte in de uren voorafgaand aan het incident hebben gezien of gesproken. Ook wil het team weten waar de verdachte ná het schietincident naar toe ging en welke route hij aflegde, voordat hij op de Bergselaan werd aangehouden. De verdachte was inzittende van een zwarte Opel Signum. Die auto is in beslag genomen. Mogelijk zaten er meer mensen in deze auto ten tijde van het incident. De politie wil die inzittenden in dat geval spreken en/of met getuigen die deze inzittenden hebben gezien. Ook camerabeelden van voor en na het incident zijn zeer welkom, aldus de politie.


Gerelateerd