Verkeersregelaars moeten drukte rond Vijfsluizen in goede banen leiden

10-12-2020 Nieuws Redactie

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - DFDS en de gemeente Vlaardingen pakken de grote drukte rond Vijfsluizen en de Vlaardingse Vulcaanhaven aan. Voor veel automobilisten die bij Vijfsluizen de snelweg op of af willen, is die drukte de afgelopen tijd een grote ergernis. 

Vooruitlopend op het mogelijk zonder succes beslechten van de onderhandelingen over de handelsbetrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie per 1 januari, besluiten namelijk veel importeurs en exporteurs aan beide zijden van de Noordzee om hun goederen alvast op transport te sturen. Dat leidt tot grote drukte bij DFDS, de ferryvervoerder die vanuit de Vulcaanhaven verbindingen op Immingham en Felixstowe onderhoudt.

Door die toeloop is het drukker op de - korte - route tussen snelweg en terminal dan die wegen aankunnen, zeker op piektijden. De gemeente Vlaardingen en DFDS zetten nu verkeersregelaars in om de verkeersstroom in goede banen te leiden. Hun inzet moet de doorstroming van het verkeer vergroten. De regelaars zijn sinds gisteren aan het werk en doen dat tussen twaalf uur 's middags en acht uur 's avonds. De verkeerslichten op het knooppunt zijn dan uitgeschakeld.

DFDS verwacht dat de huidige drukte tot en met 18 december aanhoudt. In die periode zullen de verkeersregelaars aan het werk zijn. Zo nodig volgen in de komende dagen nog aanvullende maatregelen, aldus vervoerder en gemeente.Gerelateerd