Verkeer naar Schiedam vanavond flink gehinderd

03-04-2019 Nieuws Redactie

Deze botsing was de oorzaak van ernstig verkeersoponthoud. Foto: Flashphoto

VLAARDINGEN – Het verkeer in Vlaardingen-Holy op weg naar Schiedam-Groenoord is vanavond fors gehinderd als gevolg van een botsing op de driesprong van de Zwanensingel en de Zwaluwenlaan.  

Al geruime tijd klinkt de roep om een rotonde nabij de Kerk van de Nazarener. Twee weken geleden werd een ontwerp gepresenteerd. Er is vooral rond het spitsuur een onmogelijke situatie. Automobilisten afkomstig van winkelcentrum Holierhoek komen de Zwanensingel haast niet op zonder af en toe een risico te nemen. Filevorming op zowel de Zwanensingel als de Zwaluwenlaan is aan de orde van de dag.

Vanavond ging het mis, omdat twee autorijders in een aanrijding belandden. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse. Een van beide bestuurders had te veel gedronken, bleek uit een alcoholtest. Hij was bij de botsing gewond geraakt en werd met een ambulance naar het Sint Franciscus Vlietland Ziekenhuis gebracht. Een politieagent reed mee om de bestuurder na diens behandeling aan te houden voor rijden onder invloed.

Ondertussen werd een extra politieteam ingezet om het verkeer ter plekke in goede banen te leiden. Het incident leidde ook weer tot reacties dat het autoverkeer tussen Vlaardingen-Holy en Schiedam-Groenoord en -Woudhoek zich al sinds de bouw van deze wijken over één wegverbinding moet persen.