Verdriet na geslaagde vaartocht van ouderen

12-03-2019 Nieuws Kor Kegel

Gerrit Fukkink overleed na een geweldige dag. Foto: Johan van Dijk

SCHIEDAM – Een dag van uitersten, schreef Fred Fukkink op Facebook. De hele dag glunderde hij omdat 198 ouderen uit Schiedam een bijzonder geslaagde vaartocht met de Spido meemaakten, met muziek, show, eten en drinken. Mogelijk gemaakt dankzij 58 enthousiaste vrijwilligers en een aantal sponsors, waaronder de Spido zelf. Organisatie: Stichting Muzikaal Schiedam, een initiatief van Fred Fukkink.  

Maar toen na terugkeer in Schiedam de ouderen naar huis werden gebracht, voltrok zich een triest incident. Onderweg naar huis raakte Gerrit Fukkink onwel. De vader van organisator Fred Fukkink had een fantastische dag achter de rug en had zeer geamuseerd zitten bijpraten met zijn jeugdvriend Ser Louis, maar onderweg naar huis werd hij akelig en de chauffeur besloot op het ziekenhuis aan te koersen. Een schare van familie en vrienden verzamelde zich in Erasmus MC en daar kwam Gerrit Fukkink onder hun ogen te overlijden. Een tragische afloop van een onstuimige en waardevolle dag. 
Fred Fukkink is een gedreven persoonlijkheid die altijd razend actief is en ook wel weet dat je tegenslag kunt hebben, maar een dag met zulke uiteenlopende emoties heeft hij nooit meegemaakt.  

Aan het eind van de geweldig verlopen vaartocht schreef hij nog over de blijdschap van de Schiedamse senioren, die aan boord van de James Cook genoten hadden van het optreden van organist Peet Simons, de opzwepende zang van Bob Offenberg en de swingende demonstratie rolstoeldansen van de Schiedamse wereldkampioenen Jacqueline en Alex Glijn. “Het was top!” reageerde Fred Fukkink bij terugkeer in Schiedam. 
Maar twee uur later had hij groot verdriet. “Een inktzwart einde van zo’n geweldige dag!” zei Fred.  

Gerrit Fukkink was in sportkringen zéér bekend. Op 13-jarige leeftijd werd hij lid van HBSS en dat zal op zaterdag 1 juni aanstaande zeventig jaar geleden zijn. Hij verheugde zich op dit bijzondere jubileum, te meer omdat er op 1 juni een open dag is in de nieuwe accommodatie van SVV en HBSS.  

In 1988 was Gerrit Fukkink de bedenker van het gehandicaptentoernooi. Er bestond al twee jaar gehandicaptenvoetbal, maar Gerrit kwam met het idee er een toernooi van te maken, bekend geworden als het G-toernooi. Gaandeweg werd het een evenement waarbij het niet alleen om de sport ging, maar ook om amusement. Tal van Nederlandse artiesten hebben er acte de présence gegeven. 

Bij HBSS heeft Gerrit Fukkink gedurende tientallen jaren de meest uiteenlopende functies bekleed. Hij was jeugdleider en wedstrijdsecretaris junioren en pupillen. Hij zat in de toernooicommissie, jubileumcommissies en de carnavalscommissie. Hij deed bardiensten en droeg bij aan het clubblad. Ook zat hij in de dagploeg van vrijwilligers. Een bestuursfunctie ambieerde hij niet. Hij was lid van verdienste van HBSS. 
Gerrit was verheugd met de nieuwe accommodatie, die aanstaande zaterdag wordt geopend. Hij heeft die feestelijke plechtigheid net niet mogen meemaken. 

De uitvaartplechtigheid is maandag om twee uur op de Beukenhof.