Verdachten van mishandeling melden zich

08-04-2019 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Twee Schiedammers van 26 en 27 jaar hebben zich vandaag op het politiebureau gemeld. Zij waren afgelopen donderdag op tv te zien in Bureau Rijnmond, als verdachten van een zware mishandeling.

Die vond plaats op 1 februari in de Kreupelstraat in het centrum. Om half elf ’s avonds een getuige de politie omdat hij ziet dat een man in elkaar wordt geslagen en getrapt. Later in het ziekenhuis blijkt de mishandelde man onder andere een gebroken knieschijf te hebben.

Aanleiding voor de agressie is een geblokkeerde ingang van een parkeergarage.  Het slachtoffer wilde zijn garage aan de Nieuwstraat inrijden, maar kon dat niet vanwege een geparkeerde auto, zonder bestuurder. Hij claxonneert een paar keer, om de bewuste automobilist te attenderen. Die komt na ongeveer twintig minuten aanlopen. De later mishandelde man vraagt hem zijn auto te verzetten, zodat hij naar binnen kan. De man reageert gepikeerd, er ontstaat wat onenigheid, maar het lijkt bij woorden te blijven, aldus de politie. De man rijdt weg en de centrumbewoner met zijn gezin gaat de garage binnen.

Als ze daarna van de garage naar huis lopen, worden ze in de Kreupelstraat ingehaald door twee mannen. De ene is de man van de woordenwisseling. De drie mannen raken met elkaar in gevecht, tot een voorbijganger vraagt wat ze aan het doen zijn. Op dat moment rennen de daders weg in de richting van de Nieuwstraat. De gealarmeerde ambulance brengt de man naar het ziekenhuis, waar een breuk in zijn knieschijf wordt geconstateerd. 

Beelden van de verdachten werden afgelopen donderdag op tv bij RTV Rijnmond getoond. De mannen werden er door bekenden op gewezen dat zij op tv te zien waren geweest. Daarop besloten zij zich vandaag te melden op het politiebureau. De politie zal hen horen en nader onderzoek doen naar de toedracht.Gerelateerd