Verdachte inzake dood Humeyra in Groningen opgepakt

06-01-2019 Nieuws Redactie

ROTTERDAM - De 25-jarige man die eerder werd aangehouden in de zaak van de dood van Humeyra Ergincanli en werd vrijgelaten, is vannacht in de buurt van Groningen opnieuw opgepakt door de politie.

De zestienjarige Rotterdamse werd op 18 december doodgeschoten in de fietsenstalling van een school aan de Essenburgstraat in Rotterdam. Kort daarna hield de politie een 31-jarige man aan. Hij wordt ervan verdacht de fatale schoten te hebben gelost. Vermoedelijk zat hij daarvoor met minstens twee anderen, waaronder de 25-jarige verdachte, in een auto.

De man werd eind december al aangehouden. Nadat de verdachte werd vrijgelaten door de beslissing van de rechter-commissaris, tekende de officier van justitie met succes beroep aan. Donderdag 3 januari werd beslist dat hij weer in hechtenis mocht worden genomen. De verdachte heeft nog geprobeerd te vluchten, maar dankzij forse inspanning, samenwerking en oplettendheid van de politie eenheden Rotterdam en Noord-Nederland kon hij zaterdagnacht in de omgeving van Groningen worden aangehouden.

 


Gerelateerd